Blue Office

Ons intranet
Wie kunnen er gebruik maken van ons intranet?
Ons intranet is speciaal bedoeld voor onze klanten, die hier klantspecifieke gegevens kunnen vinden over onze producten.
 
Hoe kan ik inloggen?
Als klant ontvangt u van ons een gebruikerskode en een wachtwoord, waarna u daaarmee kunt inloggen. Bij de eerste keer wordt u gevraagd om het wachtwoord te veranderen naar eigen keuze.
 
Hosting
Wat verstaan we onder hosten?
Onder hosten verstaan we alle activiteiten, die nodig zijn om een internettoepassing via een bij een hostingbedrijf geplaatse server te laten draaien. Daarbij heeft u (meestal) een domeinnaam nodig, die wij voor u kunnen aanvragen of als u die reeds heeft, naar onze server kunnen laten verhuizen of te verwijzen.
 
Domeinen
Wat zijn domeinnamen?
Een domeinnaam is een naam, die een verwijzing inhoudt naar een bepaald IP-nummer, het adres waar de website draait. Een domeinnaam heeft ook een extensie, zoals voor een Nederlandse domeinnaam is dat .nl.
 
Kan Blue Point domeinnamen registreren?
Blue Point registreert inderdaad domeinnamen. Dit kunnen ook domeinamen zijn van een andere dan .nl-extensies, zoals .com en .be, .de, etc. Zie hiervoor de website van Point2Host.nl
 
Kan Blue Point domeinnamen verhuizen?
Ja, evenals het registreren van domeinnamen, kunnen we ook domeinnamen verhuizen vanuit een andere registrar. Hiervoor kunt u formulieren downloaden op de website van Point2Host.nl.
 
Waarom moet een domeinnaam verhuizen?
Een domeinnaam hoeft niet persé verhuisd te worden. Echter meestal is het handiger om de domeinnaam bij dezelfde provider onder te brengen als waar de website in beheer is. Bovendien zijn er providers, die voor het doorverwijzen van de domeinnaam naar een ander IP-nummer relatief veel geld vragen, waardoor het ook om die reden niet handig is om de doeminnaam niet te verhuizen.